donderdag 5 juli 2012

Glaasje met aardbei


Zoals je al kon lezen in het recept van de verjaardagstaart, had ik best wel nog veel aardbeienmousse over. Daarmee heb ik een aardbeiendessert gemaakt.
Neem mooie aperitiefglazen, langs onder heb ik een beetje aardbeiencoulis in het glas gedaan. Daarop kwam de aardbeienmousse en als afwerking een lekker aardbeitje vers van de markt.

Recept vind je hier.


Smakelijk!

Taart voor de jarige!

Mijn broertje werd dit weekend 21!
Dit verdiende een taartje.


Het is een biscuit met aardbeienvulling, afgesmeerd met creme au beurre.

Recept voor de biscuit vond ik hier. Ik heb het recept aangepast voor 3 eieren. Zodat de taart wat kleiner is.

Ingrediënten:

3 eieren
90 g suiker
75 g bloem (gewone patisseriebloem, geen zelfrijzend bakmeel)
15 g maizena
zakje vanillesuiker

Bereiding:

Klop de eieren op met de suiker voor zeker 10 minuten. Ik plaats de kom in warm water, dit zorgt voor een beter resultaat.
Daarna zeef je de bloem en de maizena en meng je dit voorzichtig door het eiermengsel.
Beboter en bloem een vorm.
Plaats in de oven op 140° en laat geleidelijk de temperatuur oplopen tot 180°. Controleer regelmatig. Van mij was de taart in 25 minuten gebakken. Als je het recept met 5 eieren neemt, zal dit langer duren.
Laat de taart afkoelen en ontvorm na afkoelen.








Recept voor de aardbeienvulling vond ik hier.

Ingrediënten:
  • 250 gram verse aardbeien
  • 3 blaadjes gelatine (3 gram)
  • 2 dl. slagroom
  • sap van een halve limoen/citroen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
Bereiding:

Aardbeien pureren met het limoensap en de suiker. De gelatineblaadjes weken in water. Verwarm een klein beetje water. Voeg van het vuur af de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat iets afkoelen.
Het gelatinemengsel mengen met de aardbeien.
Even in de koelkast (15 min.)
Slagroom heel stijf kloppen en door de mousse spatelen.
Met deze hoeveelheid kun je een taart (28 cm.) met "een lekkere dikke laag" vullen, of met twee iets dunnere lagen.
Met de rest van de aardbeienmousse maakte ik dit.

Recept voor de botercreme vond ik hier. Dit had ik nodig om een 'plaklaagje' te maken aan de taart, zodat de suikerpasta hier mooi bleef aankleven.

Ingrediënten:
  • 200 g roomboter
  • 200 g bloemsuiker
Bereiding:

Mix de boter met de margarine zacht
Zeef de poedersuiker en voeg deze toe
Mix lang, zeker 10 minuten!
Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.

Daarna kleurde ik mijn suikerpasta, rolde die uit, maakte een figuurtje en letters en stak de taart in elkaar.

woensdag 4 juli 2012

Recept: Appelstrudel

Het recept komt uit het boek van De Meesterbakker:Taarten en taartjes.



Ingrediënten:
  • 1 vel bladerdeeg (20 op 40), of doe zoals ik koop een rond bladerdeeg en snij tot een rechthoek.
  • 2 stoofappelen
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 20 g rozijnen, of naar keuze
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 3 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 50 boter
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster de amandelen (even onder de grill).
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dobbelsteentjes.
Smelt de boter in een kookpot en doe hier appelen en rozijnen bij. Laat even stoven en bestrooi met de suiker. Meng alles en voeg 1/2 van de amandelen toe.
Laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit.
Doe het appelmengsel er op. Laat de zijkanten vrij.
Klop een eidooier los met een scheutje water. strijk de zijkanten van het bladerdeeg hiermee in. Rol de appelstrudel dicht. Strijk ook de bovenkant met dit mengsel in.
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Strooi de rest van de amandelschilfers op de koek terwijl die nog warm is.
Bestrooi de appelstrudel met poedersuiker en dien lauwwarm op.


dinsdag 3 juli 2012

Nintendotasje voor de zus








Voor de nintendo en spelletjes die altijd zoek raken: het nintendotasje. Zo blijft alles steeds bij elkaar.
De tutorial vond ik hier.  Er is een groot vak voor de nintendo in te stoppen en langs achter is er nog een ritszakje om de spelletjes in te stoppen.





Zus met nintendotasje

zondag 1 juli 2012

Warme pastasalade


Ingrediënten:
  • 200g pasta
  • 2 staven prei
  • 5 sneden ham
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 2 lente-uitjes
  • Kerstomaatjes
  • Peterselie
  • Groentenbouillionblokje
Bereiding:

Kook de pasta gaar.
Was de prei en snij in kleine stukjes. Stoof aan in wat boter, voeg daarna een klein beetje water toe en laat verder garen.
Als de prei gaar is, voeg de tomaatjes, lente-uitjes, ham in stukjes, pasta toe.
Voeg een bouillionblokje toe, een doosje room en witte wijn toe. Laat nog even opwarmen, en klaar!
Simpel, maar heel lekker.